I forbindelse med mit studie, valgte jeg at tage til Maui, Hawaii og skrive min afsluttende opgave og selvfølgelig nyde det søde liv på Maui.

Jeg ankom slut juni og blev indtil midten af december, så fik oplevet lidt forskellige årstider på Maui.
Som sådan er der ikke den store ændring i vejret i forhold til temperaturen, hverken i luften eller i vandet, men vinden ændrer sig fra at være der konstant hverdag hele sommeren (sejlede mest 4.2 og 80L), med fladt vand til færre dage med vind hen mod vinteren (her 5.2 med 80L), men til gengæld, begyndte der stille og roligt at rulle vinter swells ind.

Camp One

Camp One – Oktober 2013

Jaws

Jaws – November 2013

Der er et utal af gode windsurf spots på Maui, både på nord og syd siden af øen. Selv sejlede jeg kun på nord siden.
Spotsne på nordsiden begynder fra Kahului og ned til Hookipa.

Nede ved Kahului, hvor Kanaha Beach Park er placeret er der gode forhold for de fleste niveauer (det er også her alle udlejnings butikkerne er placeret). Hvis man ikke er til bølger, sejler man blot inde for revet, hvilket er placeret ca. 100 meter ude.
Ved Kanaha er der 2 rev Lowers og Uppers. Hvis man sejler på Lowers skal man dog på gode dage slås med kitesurferne om bølgerne. Men hvis dette spot er for crowded kan man blot sejle op til Uppers.

Camp One, Sprecks og Spreckesville er placeret på den anden side af lufthavnen, men er også her, som på Kanaha at revet er placeret længere ude.

Hvis man er hardcore og til stor bølger, tager man til Lanes eller Hookipa og sejler.

spots

Mens jeg var på Maui, nåede jeg også at opleve American Windsurf Tour og PWA, som blev afholdt sammen på Hookipa.
Fedt at kunne sidde på første række og se alle de professionelle sejle på Hookipa.

Hookipa - PWA 2013

Hookipa – PWA 2013 – (Louise, Simon og Tom)

Hookipa - PWA 2013

Hookipa – PWA 2013

Hookipa - PWA 2013

Hookipa – PWA 2013

Og mens i andre var til Hawaii party derhjemme, var jeg til party på Hawaii, men selveste Kauli Seadi og Leon Jamaer. 😉

BBQ party - Maui

BBQ party – Maui

Når det ikke blæser på Maui, er der altid andet at tage sig til. Man kan selvfølgelig altid nyde det gode vejr på stranden med en god svømmetur, eller kaste sig ud i bølgerne om det enten er på et surfboard eller på stand up paddle.
Men hvis man har brug for at komme lidt væk fra havet, kan man søge op på vulkanen Haleakala, som ligger i ca. 3000 meters højde. Men husk varmt tøj her, da det kan blive omkring fryse punktet om aftenen/natten.
Haleakala er et af verdens bedste steder at se stjerner på, hvis man er til det. 🙂

På toppen af Haleakala

På toppen af Haleakala

Andre steder man skal besøge når man er på Maui er The Bamboo Forrest, som ligger ved mile marker 6.5 på vej mod Hana. The Bamboo Forrest er ikke en let hike, men helt fantastisk. For at komme på toppen skal du hike gennem flere vandfald, klatre op af klipper osv. Men der er dog sat lidt hjælp ud, såsom snorer og en enkelt stige.
Turen til Hana kan klart også andbefales. Tag dog afsted tidligt morgen, så i har tid til at stoppe på vejen og bade i flere vandfald, vandre gennem regnskov, bade ved black beach og spise thai food i Hana, inden turen går videre rundt om Haleakala og tilbage. 🙂

935873_10151547490311338_1021816460_n

The Bamboo Forrest

Tag også gerne og besøg Iao Valley, som ligger 10 minutters kørsel fra Kahului. Dette var vores tilflugtsted når man lige skulle væk fra havet lidt. Langs Iao Valley løber en flod, hvor der er adskillige små pools.

Charlotte og Louise i Iao Valley

Charlotte og Louise i Iao Valley

På tur rundt om West Mountains

På tur rundt om West Mountains

Tag også gerne en tur om til Lahaina eller Makena Beach ved Kihei for en flot snorkel tur.

Skildpadder ved Black Rock - Kanapali

Skildpadder ved Black Rock – Kanapali

Sunset set fra Lahaina

Sunset set fra Lahaina